• icon0(384) 311 20 02
  • iconinfo@acigol.bel.tr
  • icon YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NO:55 ACIGÖL/NEVŞEHİR

MÜJDE!!! İLÇEMİZE MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILIYOR!! HAYIRLI OLSUN

MÜJDE!!! İLÇEMİZE MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILIYOR!! HAYIRLI OLSUN

MÜJDE!!! İLÇEMİZE MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILIYOR!! HAYIRLI OLSUN

YÖK’ün onayı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlı olarak, İlçemizin eğitim ve öğretim alanında en büyük eksiklerinden biri olan yüksek eğitim kurumlarından biri olan meslek yüksekokulu Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesine Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ilçemizde açılacak.

 Belediye Başkanımız ‘Acıgöl Teknik Bilimler MYO’ İçin İstişarede Bulundu

 YÖK tarafından Meslek Yüksek okulunun onaylanması sonrasında NEHÜ'ye bağlı olarak açılacak olan Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile ilgili Sayın Milletvekilimiz Mustafa AÇIKGÖZ, NEHÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Üniversite Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ile birlikte, Belediye Başkanımız Ercan Ertaş’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular. Daha sonra üniversite kurulacak yerleri ve öğrencilerin barınacağı alanlarda incelemelerde bulundular.

 Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ ve Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı birlikte yaptıkları açıklamada YÖK tarafından onaylanan ve Üniversitemize bağlı olarak kurulan ‘Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ülkemize, şehrimize ve Acıgöl ilçemize hayırlı olmasını diledi. Yapılan istişare sonucunda;

 Rektör Bağlı tarafından yapılan açıklamada;

 Acıgöl Belediyemizin ve Sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz’ün girişimleri, hayırseverlerin destekleriyle bina teminine yönelik görüşmelerimiz ve çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hayırseverlerimizin destek ve yardımlarıyla açmayı planladığımız Üniversitemizin 8’inci Meslek Yüksekokulu, Acıgöl ilçemizin de her alanda kalkınmasına öncü olacak” dediler

 Kurulma aşaması tamamlanan üniversitemiz Acıgöl Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan bölüm ve programlar ise şu şekilde; İnşaat Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Makine ve Kaynak Teknolojisi, Makine Resim Konstrüksiyon, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknoloji, Gıda İşleme, Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi.

 Belediye Başkanımız Ercan ERTAŞ ise yapmış olduğu açıklamada,

Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Acıgöl'ümüzde açılmasında emeği geçen, Başta Sayın Milletvekillerimiz, Sayın, Mustafa AÇIKGÖZ, Sayın Murat GÖKTÜRK, Sayın Ebubekir GİZLGİDER, Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI ve Ekibine Teşekkür etti.

Ziyaret sonrasında ziyaretin anısına ve Belediye Başkanımız misafirlerine hediye takdim etti.